Lekić: URA da izostavi djecu iz političke propagande

URA, kao partija koja se predstavlja progresivnom, postala je nepobitni prvak brutalnog korišćenja svega živog, pa i djece, u političke svrhe. Najnoviji primjer je utakmica CG i BiH, gdje su ljudi ne šerovali, nego PREUZELI Vladine fotografije i postavili kao sopstveni sadržaj. Da se makar ostavio originalni izvor odnosno Vlada, moglo vi se progledati kroz prste. Ovako izgleda kao da su djeca pošla u njihovoj organizaciji na utakmicu, a ne u organizaciji ŠKOLE (koja je, rekla bih, uradila sve po propisima). Da ne govorimo o tome da su preuzeli TUĐE, VLADINE fotografije i postavili kao svoje. 

No, to je samo najsvježiji primjer. Ono što je meni najspornije, kao nekome ko je pročitao ekspoze premijera, jeste da su ovoj vladi djeca u top prioritetima. Dakle, i formalno su proglašena jednom od najvažnijih tema. Ipak, jedino što je do sada urađeno u toj oblasti, jeste bjesomučno slikanje prvaka URA-e sa djecom. Molim da me podsjetite ako je nešto konkretno urađeno za djecu ili mlade. 

I na kraju, nevjerovatno je da to radi partija koja je ne samo dovela, već BRANILA lik i djelo Vesne Bratić. Takođe, nema potrebe da nam se predstavlja progresivnom i zelenom partija koja je prema Demokratama ne tako davno izdala nekakvo ucjenjivačko saopštenje na ličnoj osnovi, koje je sramota i za politiku i za PR. 

Na kraju, ovo pišem i kao roditelj i kao neko ko je godinama u odnosima sa javnošću, te ko sve greške i nedobronamjernosti u toj oblasti uočava. A kod ove partije, koja se izdaje za progresivnu i zelenu sam, i u madatu 42. i u mandatu 43. vlade, uočila jedino –  najgoru propagandu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *