Marko Radojević predsjednik, dr Ljiljana Adžić potpredsjednica OO SD Nikšić

Na konvenciji Socijaldemokrata Nikšića, kojoj su prisustvovali predsjednik partije Ivan Brajović, potpredsjednik Damir Šehović i generalni sekretar Danilo Mirotić, za predsjednika Opštinskog odbora SD-a u tom gradu izabran je Marko Radojević, aktuelni potpredsjednik Opštine Nikšić, za potpredsjednicu dr Ljiljana Adžić, direktorica nikšićkog Doma zdravlja, kao i novi sastav Odbora.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik SD-a Ivan Brajović istakao je da je ovo prva konvencija u sklopu novih pretkongresnih aktivnosti Socijaldemokrata. “Zato smo krenuli baš iz Nikšića, u kojem nas veoma brzo očekuju lokalni izbori. Vjerujem da će novoizabrani odbor Socijaldemokrata, sa novim rukovodstvom na čelu, donijeti novu energiju koja nam je svima potrebna kao i dodatnu motivaciju kako bismo postigli naš glavni cilj – pobjedu 14. marta, koja bi, vjerujem, ubrzala prijeko potrebne političke promjene na nivou države. Nova vlast je već pokazala koliko zna i umije i kolika je prijetnja za građansku Crnu Goru koju svi državotvorni politički subjekti imaju i potrebu i obavezu da čuvaju kao naše najveće dostignuće”, rekao je Brajović.

Potpredsjednik SD-a, Damir Šehović, je istakao da vjeruje da će partije bivše vlasti na pravi način odreagovati na poruku koju su im 30. avgusta građani poslali. “Tu poruku smo dobili i u Nikšiću. Da uprkos mnogim dostignućima koje smo postigli, moramo i sami da se mijenjamo, kao i da sa više odgovornosti i osjećaja za potrebe društva djelujemo. Ako to uradimo, a nadam se da hoćemo, siguran sam da ćemo povratiti njihovo povjerenje, u čemu nam svakako pomaže nova vlast koja sopstvene devijacije u prvim mjesecima otvoreno pokazuje. Zbog toga sam optimista da će Nikšić ostati simbol građanskih, antifašističkih i evropskih vrijednosti koje nam danas trebaju više nego ikad”, rekao je Šehović.

Novoizabrani predsjednik odbora, Marko Radojević, zahvalio se na podršci i ukazanom povjerenju. “Preuzimanje odbora u ovom, i te kako važnom trenutku i za Nikšić i za Crnu Goru, za mene predstavlja veliku čast, ali i obavezu i odgovornost. Smatram da je u Nikšiću, u protekle četiri godine, urađeno mnogo stvari koje nas preporučuju da zajedno sa našim tradicionalnim koalicionim partnerima nastavimo da vršimo vlast u gradu. Stoga bih ja, za razliku od premijera, Nikšićanke i Nikšićane pozvao da ni od koga ne uzimaju ništa. Da prije svega sačuvaju čast i obraz, jer smo po tome uvijek bili prepoznati. A da glasaju onako kako misle i osjećaju, na osnovu postignutih rezultata, politike za koju se zalažemo i onoga što, u naredne četiri godine, želimo da uradimo u Nikšiću”, rekao je Radojević.