Marković: Nema pregovora oko antifašizma!

Upravo je Cetinjem i Crnom Gorom odjeknula vijest da Ministarstvo nadležno za prosvjetu kani kazniti nastavnicu jer je djeci omogućila da proslave –  Dan pobjede nad fašizmom! Dan koji slavi  Evropa i svijet kao simbol udaranja temelja osnovnim civilizacijskim vrijednostima. Dan kad je nacizam kao najmračnija ideologija od čije ruke je stradalo više desetina miliona ljudi kapitulirao. Dan koji škole Crne Gore, od kojih mnoge nose upravo imena slavnih antifašista, inače obilježavaju!  To je saopštio član OO SD Cetinje Petar Marković.

Takva vijest od Ministarstva je toliko bezumna, da uopšte nećemo dozvoliti sebi da ulazimo u dokazivanje svog stava, koji je podrazumijevajući za svako misleće biće. Samo ćemo reći da Ministarstvo prosvjete pokušava taj veliki dan označiti ni manje ni više nego kao politički! Politički je možda jedino za to nesrećno Ministarstvo, koje taj veliki dan, što je upravo i pokazalo, gleda kroz partizani vs četnici. Pošto znamo kojoj strani naginje ministarka, motivi su nam jasni.

Gospodo iz Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta: antifašizam je svjetska vrijednost i moralni kompas, a ne nikakva politika. To što ste vi oličenje vrijednosti kojih se svijet gnuša, to što vi branite nastavnicima i djeci da naprave otklon od fašizma, i to što vi pokušavate da pregovarate oko toga je li bolji fašizam ili antifašizam, pokazuje samo sav vaš ideološki mrak.

Oko civilizacijskih vrijednosti gospodo nema pregovora. Nema pregovora oko antifašizma!