Marković: URA u fokusu jer pomaže teokratiju, a ne jer je mnogo važna

Izlizane floskule kojima je pokret, kako ga vrlo slikovito Cetinjani opisaše, „po’ ure“ pokušao da opravda svoju politiku izdaje Crne Gore crnogorskim glasovima nemaju ama baš nikakvu težinu u biračkom tijelu. To je saopštio Petar Marković, predstavnik OO Socijaldemokrata Cetinje.

On je poručio da: “Nema sumnje, gospodo „po ‘ure“, da ste građansku Crnu Goru srozali na nivo na kojem se nije nalazila makar posljednjih trideset godina. Nema sumnje da ste, privođenjem Cetinjana zbog izraženog stava koji se vama nije dopao pokazali da se ni po čemu ne razlikujete od onog režima koji ih je nekad hapsio i prebijao. Pa ni „naknadna pamet“ ulcinjskog Apolona koji, bez ikakvog realnog utemeljenja, sa Twitter-a poziva na oslobađanje građana kao da u tom poslu on ima neke ingerencije, nije pomogla da sperete ljagu sa svojih imena. Najbolji dokaz ispravnosti politike vaše partije su fotografije polomljenih članskih karata vaše partije i činjenica da vam još ono malo preostalih članova na Cetinju gradom ide pognute glave zbog sramote koju radite.

Nemojte da se zavaravate, gospodo „po’ ure“, da ste na udaru zato što ste mnogo važni. Na udaru ste, ne od nas, nego od građana Crne Gore koji ne mogu da gledaju kako im od građanske, demokratske, vi sa koalicionim partnerima pravite teokratsku državu 17. vijeka. Oni ljudi koji su vam sasvim jasno rekli šta o vama i vašoj politici misle nijesu bili funkcioneri niti jedne partije. Ono su bili građanke i građani Cetinja koji evo pet mjeseci kupe gorčinu gledajući vas raspištoljene kako satirete sve one vrijednosti za koje su se oni, njihovi očevi i đedovi borili”.

Marković je dodao i: “Na udaru ste, gospodo „po’ ure“, jer ćutite na „Dogodine na Lovćenu“, jer vam za ministarku kulture koja po funkciji postaje članica Senata Prijestonice nije sporna „žena četnik iz Bileće“, jer vam ne smeta da ministar unutrašnjih poslova, direktor Uprave policije i šef ANB-a, valjda ugledajući se na vašeg predsjednika, odlaze u podgorički hram na raport episkopu. I mnogo je još takvih situacija. Zbog toga ste, gospodo „po’ ure“, na udaru cijele Crne Gore, a ne zato što je nekoga od vas strah i što imamo problem da budemo u opoziciji.

Kada je vlast takva kao što ste vi, najveća čast je biti protiv nje.

Na kraju, vaš raspištoljeni predsjednik danima građanima Crne Gore na Twitter-u prijeti nekakvim hapšenjima, iako za to, kao potpredsjednik Vlade, nema nikakvog osnova. Time nedvosmisleno zadire u ingerencije onih institucija koje bi po svakom osnovu trebalo da budu profesionalne i nezavisne. No, ni to mu nije neki marketing. Najveći bum je postigao hapšenjem Dare sa Smokovca što je izazvalo „oduševljenje“ njegovih koalicionih partnera. Moguće je da ste na to mislili žaleći se na „napade s obje strane“.