Mašković: Antiveropski diskurs rezultat “oslobođenja” od 30. avgusta

Rezultati istraživanja koje je nedavno sproveo CDT ukazuju na vrijednosno posrnuće Crne Gore. Značajan dio građana ima ekstremne stavove prema određenim temama koji su u suprotnosti s osnovnim demokratskim principima, naučnim činjenicama i emancipatorskim vrijednostima, kazao je član Izvršnog odbora SD i predsjednik omladine SD Glavnog grada Miloš Mašković. 

On je kazao, kako je važno napomenuti da su ovakvi podaci karakteristični za pojedine zemlje u regionu, te da promjenu vlasti od 2020. i tzv. oslobođenje možemo dovesti u direktnu vezu sa ovakvim, ekstremnim stavovima građana. Promjene svakako mogu da predstavljaju fazu demokratskog sazrijevanja, ali je ovo još jedan pokazatelj da nije svaka promjena promjena na bolje.

“Ovo istržiavnje ukazuje da su temelji demokratije u Crnoj Gori ugroženi. Ne smijemo zaboraviti da je donedavno gotovo 80% građana podržavalo put Crne Gore ka EU. Pitam se na šta će nam ukazati sljedeće relevantno istraživanje…”, naveo je Mašković u objavi naTviteru.

U kontekstu svega navedenog, preporučuje građanima,  a prije svega mladim ljudima, da kada naredni put budu uzeli olovku u ruke dobro razmisle u kakvoj zemlji žele da žive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *