Mašković: Čvrsto stojimo uz studente iz Nikšića, nadležni da što prije odgovore na njihove zahtjeve

Član Izvršnog odbora SD i predsjednik omladine SD Glavnog grada Miloš Mašković kazao je da i ovoga puta čvrsto stoji uz studente, te da apeluje na nadležne da što prije odgovore na zahtjeve studenata iz Nikšića koji drugu sedmicu zaredom protestuju zbog loših uslova u tamošnjem studentskom domu.

,,Kao i uvijek do sada čvrsto stojimo uz one mlade ljude koji će sjutra biti nosioci razvoja našeg društva. Neadekvatna higijena, nedostatak grijanja i tople vode, mali prostorni kapaciteti u menzi su ozbiljni problemi koji se ne smiju zanemariti. Uprava Studentskog doma u Nikšiću ima obavezu da obezbjedi najbolje uslove za život studentima, a njihovo ignorisanje zahtjeva studenata je, u najmanju ruku neprihvatljivo” kazao je Mašković.

On je apelovao na nadležne da što prije riješe zahtjeve studenata.

,,Pozivam upravu Studentskog doma u Nikšiću da prepozna ozbiljnost problema i da odmah preduzmu sve potrebne korake kako bi se poboljšali uslovi života korisnika doma”, kazao je Mašković.

Kako je naveo, solidarnost i podrška studentima u Nikšiću su od ogromnog značaja za očuvanje njihovih prava i dostojanstva. Zato smo na svakom mjestu gdje se studenti bore za njihov bolji položaj u društvu.

“S ponosom ću podsjetiti javnost da je partija kojoj pripadam u Skupštini Crne Gore inicirala uvećanje studentskih kredita sa 40 na 112 eura, studentskih stipendija sa 87 na 225 eura, te naknada za korisnike stručnog osposobljavanja sa 260 na 450 eura.” zaključio je Mašković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *