Mašković: Injac krije podatke o masovnom zapošljavanju u Glavnom gradu

Šef Kluba odbornika SD-LP u podgoričkom parlamentu Miloš Mašković uputio je početkom ovog mjeseca zahtjev za obavještenje od gradonačelnice Olivere Injac povodom masovnog zapošljavanja u Glavnom gradu, ali je odgovor izostao čime je prekršen Poslovnik Skupštine Glavnog grada.

,,Gradonačelnici sam se obratio 05.10. sa zahtjevom da me informiše o masovnom zapošljavanju u Glavnom gradu kroz ugovore o djelu i ugovore o povremenim i privremenim poslovima. Tačnije, tražio sam informacije o broju zaposlenih na taj način, osnov i svrhu njihovog zaposlenja, kao i kumulativni iznos koji je iz budžeta za to opredijeljen” poručio je Mašković.

On kaže da odgovor od gradonačelnice još uvijek nije stigao, uprokos činjenici da je na to obavezuje Poslovnik Skupštine Glavnog grada. ,,Gradonačelnica je shodno članu 44 Poslovnika Skupštine Glavnog grada bila u obavezi da mi u roku od 15 dana dostavi odgovore na postavljena pitanja, što se nije dogodilo, čime je gradonačelnica grubo prekršila Poslovnik Skupštine Glavnog grada i još jednom pokazala koliko ne poštuje instituciju koja ju je izabrala, a ni građane Podgorice”.

,,Sa druge strane, zabrinjava je činjenica da gradonačelnica krije podatke o zapošljavanjima u gradakoj upravi, ali potvrđuje navode opozicije da se radi o klasičnom zadovoljavanju partijskih apetita, kadriranjem unutar gradske uprave kroz ugovore o djelu” zaključio je Mašković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *