Mašković: O izboru četničkog vojvode na čelo Skupštine građani će reći svoj sud na protestu

Funkcioner SD-a Miloš Mašković poručio je u emisiji “Info plus” na Adria TV da će građani o izboru Andrije Mandića za predsjednika Skupštine Crne Gore dati svoj sud na protestu koji je zakazan za ponedjeljak u 18sati.

Kako je kazao, radi se o čovjeku koji je prvostepeno osuđen za pokušaj državnog udara, te da je on jedan od “najglasnijih protivnika” članstvu Crne Gore u NATO savezu.

“Građani moraju biti svjesni da se ponedjeljak za šefa Skupštine bira, odnosno da će vrlo vjerovatno biti izabran četnicki vojovda Andrija Mandić. Dakle, titula četničkog vojvode mu nije dodjeljena od strane mene ili moje partije, već je to titula kojom se gospodin Mandić diči i kroz koju se predstavlja građanima Crne Gore duži niz godina. Sa druge strane, ne možemo izuzeti činjenicu da će na čelo državnog parlamenta doći čovjek prvostepeno osuđen za državni udar na sopstvenu državu”, kazai je Mašković.

Navodi da sporna je i njegova ideološka profilacija, o kojoj je, kaže, “suvišno govoriti”.

“Crna Gora je država, članica NATO alijanse, a u toj državi će na čelo Skupštine doći neko ko je najglasniji protivnik NATO saveza. Vjerujem da će o tome mnogo biti priče u parlamentu, ali i da će građani da protestima dati svoj sud o takvom imenovanju za jednu od najvažnijih pozicija u državi” zaključio je Mašković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *