Mašković: Potpišite peticiju za povećanje naknade na 450e, nevažna je partijska pripadnost

Pozivamo sve građane i građanke da potpišu peticiju za povećanje naknade korisnika Programa stručnog osposobljavanja na 450 eura. Ovdje je partijska pripadnost nevažna, a jedino je važno da se primanja ovih mladih ljudi usklade sa trenutnom minimalnom zaradom, posebno u svjetlu drastičnog porasta cijena. To je danas saopštio student i predsjednik Mladih SD Podgorice Miloš Mašković, uz napomenu da će punktovi za potpisivanje biti postavljeni već sjutra na dvije lokacije u Glavnom gradu. Podsjećamo, SD je nedavno u skupštinsku proceduru stavio izmjene zakona koji se odnosi na Program stručnog osposobljavanja visokoškolaca, upravo kako bi se njihove naknade uskladile sa minimalnom zaradom.

On je istakao da je ovaj vid vaninstitucionalne borbe važan za ovu temu, te za aktivizam građana kada je riječ o životnim temama generalno, a posebno kada se uzme u obzir povećanje cijena i minimalne zarade: “Koristim ovu priliku da pozovem sve studente, sadašnje korisnike Programa, ali i buduće, da se pridruže kampanji. Ovo su njihova prava i pozivamo ih da ih zajedno štitimo i unapređujemo”, rekao je Mašković. 

Potpisi podrške prikupljaće se u Podgorici već od sjutra i narednih nekoliko dana, dok će građani za ostale gradove biti blagovremeno obaviješteni. Sjutrašnje prikupljanje potpisa obaviće se na Trgu Svetog Petra Cetinjskog od 11 do 12:30 sati, a od 13 do 14:30 sati, potpisi će se prikupljati u ulici Oktoih, prekoputa UDG. Informacije o podgoričkim punktovima narednih dana mogu se naći na stranicama Socijaldemokrata Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *