Mašković: Socijaldemokrate o predsjedničkom kandidatu u subotu

Socijaldemokrate su od samog početka na istom stanovištu kada je riječ o predsjedničkom kandidatu, nedvosmisleno se zalažemo da tu bude zajednički kandidat, poručio je član Izvršnog odbora te partije Miloš Mašković u Dnevniku Adria TV.

“Mi se zalažemo za onog kandidata koji će okupiti što više partija građanskog, odnosno procrnogorskog bloka, koji ima najveće šanse da u predsjedničkoj trci odnese pobjedu. Odluku o tome donijećemo u subotu kada je zakazan Glavni odbor. Za sada su sve karte na stolu. Mislim da će mnoge stvari biti jasnije do kraja ove sedmice”, kazao je Mašković.

Mašković je istakao da u kandidaturi Draginje Vuksanović Stanković za predsjednicu Crne Gore ne vidi ništa sporno.

“To je sasvim legitimna odluka Socijaldemokratske partije. Čvrsto vjerujem da bi gospođa Vuksanović Stanković ukoliko ne uđe u drugi krug podržala kandidata iza kojeg bi stojala većina opozicije. Za SD je, dakle, važno da kandidat ima nesumnjivu šansu za pobjedu, sposobnost da napravi promjenu na spoljno-političkom planu Crne Gore i pokaže takozavnoj parlamentarnoj većini od 30. avgusta da Crna Gora ne želi da idem putem kojim se danas kreće”, zaključio je Mašković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *