Mašković: Studentima neophodna podrška u kontinuitetu, a ne jednom godišnje

Na danas održanoj “Simulaciji omladinskog parlamenta” u Skupštini Glavnog grada, a povodom 17. novembra, Međunarodnog dana studenata, šef Kluba odbornika SD-LP Miloš Mašković poručio je da se studentima i generalno mladim ljudima trebamo baviti svakodnevno, a ne samo jednom godišnje.

“Današnji dan trebao bi biti samo jedan u nizu kada se bavimo studentima i njihovim problemima. Mislim da bi ovakva vrsta događaja trebala postati praksa u Skupštini Glavnog grada jer ona predstavlja mehanizam putem kojeg se na adekvatan način možemo upoznati sa problemima mladih, a koji sa druge strane može biti adekvatna podloga za poboljšanje položaja studenata u Glavnom gradu” poručio je on.

“Ključna poruka današnjeg dana jeste da Glavni grad treba širom držati otvorena vrata za sve mlade ljude i njihove sugestije, te da se njima treba baviti svakodnevno, a ne jednom godišnje ili onda kada ispod tepiha više nema mjesta za guranje probelma” kazao je Mašković.

U svojem izlaganju osvrnuo se na kulturno-umjetničke sadržaje koji su ponuđeni mladima u Glavnom gradu, dostupnost informacija mladima o radu lokalne samouprave, ali je i rad Kanclarije za malde Glavnog grada ocijenio pozitivnom ocjenom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *