Mašković: Zabrinjavajuće poruke sa ulica Glavnog grada

Zabrinjavajuće poruke sa ulica Glavnog grada. Skandiranje “Nož, žica, Podgorica” predstavlja nedopustiv čin šovinizma i ekstremizma, saopštio je šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloša Maškovića.

“Razočaravajuća je i reakcija policije koja je bila u pratnji nikšićkih navijača, a koja nije adekvatno reagovala na povike koji asociraju na “Nož, žica, Srebrenica” i time veličaju genocid koji se dogodio i Srebrenici”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, u kontekstu aktuelne političke krize u Crnoj Gori, ovakva dešavanja dodatno otežavaju situaciju i unose dodatnu napetost u društvo.

“Neophodno je da svi odgovorni akteri preuzmu svoj dio odgovornosti. Organizatori sportskih događaja, navijači, policija i druge relevantne institucije moraju da zajedno rade na stvaranju atmosfere u kojoj se poštuje ljudsko dostojanstvo i u kojoj nema mjesta za šovinizam, ekstremizam i propagiranje nasilja. P.S. Možda je ovo ta pomirena Crna Gora o kojoj nam govore predsjednik države i odlazeći premijer…”, zaključio je Mašković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *