Mašković: Žao mi je što su građani morali da gledaju onaj cirkus u Skupštini

Žao mi je što smo imali priliku da sve ono vidimo danas u Skupštini. Žao mi je, prije svega, zbog građana, koji su morali da gledaju taj cirkus. Čuli smo teške optužbe na račun čelnih ljudi ove države. Očekujem da će tužilaštvo reagovati i da ćemo konačno vidjeti ko je, u kojoj mjeri i na koji način švercovao cigarete, rekao je član Izvršnog odbora Socijaldemokrata Miloš Mašković, gostujući u Info Plusu na Adria televiziji.

Komentarišući inicijativu Demokratskog fronta, koji je danas dostavio Skupštini predlog izmjena i dopuna zakona o predsjedniku Crne Gore, Mašković je kazao da smatra da su to političke igre uoči izbora.

„Mislim da DF pokušava da na taj način „izdemonstrira“ svoju jaču poziciju pred izbore u 14 opština, da je to obična politička predstava“, dodao je.

Osvrnuvši se na stanje u pravosuđu, Mašković ukazuje da imamo poseban problem sa brojnim nefunkcionalnim institucijama, koje su stalno u VD stanju.

Ipak, vjeruje da će doći do politički dogovora o izboru sudija Ustavnog suda.

„Toga dana ćemo zapravo vidjeti ko jeste, a ko nije za evropsku Crnu Goru. To glasanje o tim kandidatima uejdno znači i jedan kljjučan momenat za napradak u pregovorima Crne Gore sa EU“, naglašava  član Izvršnog odbora SD.

Ponavlja i da se Socijaldemokrate zalažu da se prijevremeni parlamentarni izbori održe što prije.

„Crna Gora je u prethodne dvije godine u ogromnoj političkoj krizi koja je sve dublja i dublja. Što se nas tiče, mogli bi da budu i sjutra, ali možda je najbolje da se objedine sa predsjedničkim, zbog građana, kako ih ne bi non-stop zatrpavali različitim izbornim procesima“, dodaje Mašković i poručuje da na lokalnim izborima, koji će se održati 23. oktobra, očekuje da Crna Gora jasno kaže „NE“ svim antievropskim i antiNATO vrijednostima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *