Mašković: Zbog robovanja vladi u tehničkom mandatu Crna Gora ostala bez novca EU za projekte

Nedobijanje novca za projekte od Evropske Unije posljedica je robovanja Crne Gore koja je u okovima Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, ocijenio je šef kluba odbornika Socijaldemokrata i Liberalne partije u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković gostujući u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV.

”Upozoravali smo da će se ovaj scenario desiti i da će Crna Gora biti jedina zemlja sa ovih prostora koja nije iskoristila značajna sredstva koja Evropska unija daje kako bi se zemlje koje pretenduju da postanu članice EU što više približile onome što jesu evropski standardi “, kaže Mašković.

Ovo, kaže, ukazuje na neznanje jer se nije dešavalo da Crna Gora ostane bez ovog novca.

”Riječ je o sredstvima iz oblasti zaštite životne sredine i saobraćajne infrastukture i drugih za Crnu Goru važnih oblasti, riječ je o veoma značajnim projektima za građane. Nemamo ministra u Ministarstvu evropskih poslova što je jedan od uzročnika ovakve situacije jer se taj resor bavi ovim poslovima”, smatra Mašković.

Ocjenjuje da su članovi izvršne vlasti na čelu sa Abazovićem i koordinatorkom tog resora Anom Novaković Đurović pokušali da relativizuju ovaj problem.

”Pokušali su da opravdaju svoje loše postupke i da kažu da nije strašno što nijesmo dobili sredstva. Ipak, mislim da i te kako jeste što će se pokazati u narednim godinama jer nećemo imati neke važne projekte. Iz Evropske komisije su kazali da su projekti preuranjeni i nepodobni. To govori ko sjedi u institucijama Crne Gore i ne dozovoljava da suštinski napredujemo ka EU “, navodi Mašković.

Crna Gora, upozorava, nije stagnirala na putu ka EU, već duboko nazadovala, zaključio je Mašković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *