Mašković: Zbog straha od izbora parlamentarna većina opstruira konstituisanje Ustavnog suda

Član izvršnog odbora Socijaldemokrata, Miloš Mašković bio je gost u dnevniku Adria TV i tom prilikom je poručio da nefunkcionalan Ustavni sud odgovara samo onim političkim subjektima koji se plaše rezultata vanrednih parlamentarnih izbora.

“Mislim da nefunkcionalan Ustavni sud odgovara samo onima koji se plaše rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, u prvom redu tu mislim na Građanski pokret URA, koji će biti na ivici cenzusa što se može zaključiti iz rezultata lokalnih izbora u Podgorici, gdje imamo najveći broj glasača” kazao je Mašković.

Mašković je istakao da izbor sudija US već dugo vremena “opstruira upravo aktuelna parlamentarna većina”.

“Izbor sudija US nije problem od juče. Podsjetću i vas da je aktuelna parlamentarna većina govorila da neće glasati za studije US makar kandidat bio Sveti Petar, te da je poslanica GP URA Suada Zoranjić čak 18 puta bila uzdržana kada se glasalo o ovom pitanju”, kazao je on.

Napominje da je stav SD-a “jasan”.

“Stav Socijaldemokrata po ovom pitanju je jasan, glasaćemo za studije US onda kada proces izbora kandidata bude transparentan. Moramo od starta biti uključeni u čitav proces kako bi smo bili u poziciji da se adekvatno izjasnimo i izvučemo Crnu Goru iz ovog političkog ludila” zaključio je Mašković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *