Milošević: Danilović postavljen s namjerom uništenja FCJK

Današnjom izjavom da Agencija za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja nije trebala da reakredituje Fakultet za crnogorski jezik i književnost, v.d. direktora te ustanove, Goran Danilović, pokazao je da je na to mjesto doveden samo sa jednim ciljem – da uništi FCJK.

I ko bi to bolje uradio od onoga koji decenijama unazad pokazuje koliko mrzi sve što ima prefiks “crnogorski”, a ovaj ga fakultet posebno boli. Danilović je lojalna i u potpunosti poslušna marioneta crkve Srbije čija se agenda ni u čemu ne razlikuje od resorne ministarke Bratić. Zato je on za ovaj posao idealan kandidat.

Gospodine Daniloviću, bićemo sasvim jasni. Fakultet za crnogorski jezik i književnost nećete uspjeti da ugasite dok i jedna Crnogorka ili Crnogorac hodaju i dišu ovom zemljom. Danas, kada smo zahvaljujući Vama i Vama sličnima dovedeni u situaciju da budemo stranci u sopstvenoj državi, građani drugog reda, još veći žar u nama gori da odbranimo Crnu Goru i sve crnogorsko. A vi gospodine Daniloviću to dobro znate – Cetinje i Crnu Goru nijesu pokorili i ponizili ni mnogo veći i snažniji od vas, pa budite sigurni da to ni vama neće poći za rukom.