Milošević: Izdaja domovine Crne Gore

Obnovom sramnog čina nelegitimne Podgoričke skupštine, kojom je daleke 1918. godine izvršena nasilna detronizacija kralja Nikole I Petrovića i ukidanje autokefalnosti crnogorske crkve, a sada 28. decembra 2020. godine, ponovo na nelegalnoj i nelegitimnoj novoj „Podgoričkoj skupštini“, lista „Crno na bijelo“, a posebno boli cetinjska URA, započela je rušenje temelja viševjekovne domovine Crne Gore.

Naime, odbor iste, u gradu koji predstavlja srce i dušu crnogorskog identiteta, čuvara istorije i baklju slobode, dao je nedvosmislenu podršku Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica. Očigledno zaboravivši da su im preci prolivali krv za svoju domovinu, za onu istinsku Crnu Goru, a ne za Crnu Goru kakvu oni pretenduju da bude, kleronacionalistička sa ciljem potpunog sistemskog asimilovanja Crnogoraca ili asimilovanja do one mjere opravdanosti za formiranje „srpskog sveta“.

Kumovanjem liste “Crno na bijelo” čiji je glavni konstituent URA, napravljeni su prvi izdajnički koraci, kao što su priznavanje statusa SPC-u kao tradicionalne konfesije i davanje istoj tradicionalnih pravoslavnih vjerskih objekata u Crnoj Gori, objekata koje su kroz istoriju gradili i obnavljali upravo naši crnogorski preci. Interesuje nas, kako ste mogli dati podršku SPC, čije je sjedište u drugoj državi, a čija se ideologija nalazi u koliziji sa ideologijom naših predaka? Kako ste mogli pružiti podršku za stvaranje tolike formalne i neformalne moći u Crnoj Gori?!

Vi, takozvani zagovornici pomirenja i zaštite ljudskih prava, nijeste dali predstavnicima autokefalne crnogorske pravoslavne crkve pravo na glas? Zašto? Jeste li svjesni činjenice da Cetinjski manastir ne predstavlja interese Crne Gore i crnogorskog naroda, već interese onih koji su negirali i koji negiraju crnogorsku naciju? Nikada nemojte bježati od odgovornosti javno izgovorenih riječi, jer vašim djelovanjem ponizili ste sve pravoslavne Crnogorke i Crnogorce, prije svega Cetinjanke i Cetinjane. Uvijek gordo stanite iza svakog izgovorenog slova ili se javno distancirajte i napuštite one koji na ovaj način izdaju Crnu Goru.

Dobro razmislite zašto su ovih dana crnogorske zastave spuštene na pola koplja i dozovite se pameti, ne dozvolite da vaša imena budu upisana crnim slovima u poglavljima o izdaji Cetinja i Crne Gore. Samo tako možete koračati prijestonim gradom uzdignute glave, prema onom svetom uzvišenju, uzvišenju na kojem je sahranjen sveti Petar Cetinjski koji je još davno poručio Crnogorcima: “Ne budite tuđa metla i lopata, ne ližite tuđe šake, ne budite tuđa sreća, VRĆITE SE SEBI I SVOME!”

DEJAN MILOŠEVIĆ

Član OO SD Cetinje