Milošević: Naumi Bratić neće proći u Prijestonici, građani da se pridruže protestu

Dejan Milošević, predsjednik Socijaldemokrata Cetinja, pozvao je članstvo i simpatizere te partije, kao i sve građanke i građane Prijestonice, da se pridruže protestu povodom kadrovskih smjena u cetinjskim obrazovnim ustanovama koji će se održati sjutra, u ponedjeljak, u 11 sari ispred cetinjske gimnazije.

“Ovakva nečasna djela, ubijeđen sam, zaslužuju snažan odgovor građanske i patriotske Crne Gore, ne samo na Cetinju, već i u svakoj opštini. Ali na Cetinju posebno, jer smo mi ovdje glasno ustajali protiv velikosrpskog hegemonizma i šovinizma onda kada su ostali dominantno ćutali.

Svi smo imali priliku da vidimo kako se smjenjuju i neki od najkvalitetnijih i najprofesionalnijih direktora obrazovnih ustanova – cirkularnim rješenjem, navođenjem banalnog razloga za smjenu. U velikom broju slučajeva autor rješenja, zajedno sa ministarkom koja je isto potpisala, demonstrirao je apsolutnu nepismenost, te su svima nama pokazali da ne zaslužuju da budu na pozicijama koje pokrivaju.

Cetinjani ne smiju i neće dopustiti da se, sramnim smjenama svih direktora obrazovnih ustanova, iz resora prosvjete koji je dominantni usmjeren na naše najmlađe, krene u ostvarivanje projekta “srpskog sveta”.  Ovaj grad i ljudi koji u njemu žive uvijek su bili brana svim onim nasrtajima na Crnu Goru, njenu nezavisnost i njen građanski karakter. Tako će biti i sjutra kada će, siguran sam, Cetinjanke i Cetinjani pokazati da naumi ministarke Vesne Bratić neće tako lako proći u Prijestonici.