Milošević: Za URU je samo SPC pravoslavna vjerska zajednica, ne i CPC

Građanski pokret URA je, navodeći u saopštenju da potpisivanjem temeljnog ugovora sa SPC takav ugovor dobija i „pravoslavna vjerska zajednica, čime bi sve one bile apsolutno dovedene u jednaki i jedinstveni pravni poredak države Crne Gore“, još jednom potvrdio da nije ništa drugo do trojanski konj SPC u Crnoj Gori, zavijen u građansku formu kako bi crnogorskim glasovima izdao Crnu Goru i urušio njene temelje.


Iako temeljni ugovor još niko nije vidio, iako o njemu apsolutno ništa ne znamo jer se i on, očigledno, realizuje „tajno i organizovano“, GP URA, očigledno imajući ekskluzivne informacije od strane svojih mentora iz SPC koji su i autori navedenog ugovora, slavodobitno saopštava gore navedeni citat. Svjesno ili nesvjesno, njihova poruka je jasna – oni za pravoslavnu vjersku zajednicu u Crnoj Gori smatraju samo SPC, odnosno oni se sada već javno priključuju hajci kojom se CPC pokušava u potpunosti zatrijeti. Na ovaj način se ispod žita, ali sasvim jasno, poziva na gušenje prava Crnogoraca koji se smatraju vjernicima CPC na ispovijedanje sopstvene vjere i na svoju crkvu.


Pozivamo Građanski pokret URA kao dio parlamentarne većine, da utiču na potpisivanje temeljnog ugovora sa CPC i na taj način se iskupe, makar djelimično, za svoja činjenja ili nečinjenja. Ukoliko to ne urade, krilatica „nece URA dati“, u koju nijedna Crnogorka i Crnogorac ne vjeruju, postaje sinonim svih nedjela i potvrđuje se činjenica da su na strani SPC a ne CPC, kao i na strani velikosprskih interesa, a ne na strani svojih Crnogoraca koji nemaju alternativnu domovinu ni alternativnu crkvu.