MITROVIĆ: SD OSUĐUJE PROVOKACIJE ISPRED HRVATSKE AMBASADE

Socijaldemokrate Crne Gore najoštrije osuđuju prizemnu provokaciju postavljanjem trobojke na kapiji ambasade Republike Hrvatske u Tološima.

„Ovakvo ponašanje neodgovornih pojedinaca je samo nastavak sumanute ideologije atakovanja na multietničnost kao temeljnu vrijednost suverene Crne Gore, koja nažalost ima jako uporište u retorici i djelovanju predstavnika nove parlamentarne većine. Očigledno da časna odluka predstavnika manjinskih naroda da ne participiraju u vlasti i dalje boli one koji su pokušali da formalnim, a ne suštinskim iskazivanjem želje da isti budu dio vlasti prikriju svoje retrogradne ideološke porive.

Uvjereni smo da će građanska Crna Gora, kao što je to i do sad činila, znati da zaštiti sve njene građane, bez obzira na to kako se vjerski, nacionalno ili politički izjašnjavali i da će kulturna raznolikost naše države ostati jedno od njenih najvećih bogatstava. Ovim putem pozdravljamo brzu reakciju nadležnih organa, očekujući da će počinioci biti adekvatno sankcionisani“.

ZDRAVKO MITROVIĆ

Član GO SDCG