Mugoša: Brojni segmenti društvenog sistema su “tropa”

Potpredsjednik SD-a i šef poslaničkog kluba te partije u crnogorskom parlamentu, Boris Mugoša, prokomentarisao je suspenziju Crne Gore iz potprograma MEDIA, koji je dio programa Kreativna Evropa.

“Dok danima, od strane koalicionih partnera ZBCG-a, slušamo pokušaje Dalaj Lamiziranja i EUiziranja Mandića sa jedne strane i predstavljanja “tradicionalnih” i “njegoševskih” aktivnosti Vraneša kao čin njegove samovolje sa druge strane, lagano “ispod radara” prolaze brojne informacije koje čine funkcionisanje raznih segmenata društva mnogo kompleksnijim”, istakao je Mugoša.

On navodi da je jedna od takvih informacija ta da je Crna Gora suspendovana iz, za našu filmsku industriju veoma važnog potprograma MEDIA koji je dio programa Kreativna Evropa, zbog toga što nismo u stanju godinama da usvojimo jedan Zakon (o audiovizuelnim medijskim uslugama).

Mugoša ukazuje da je nažalost izgleda najvažnije je da ovi sadašnji i dalje “plaše” gradjane onim bivšim i da se javnost zapljuskuje raznim modelima jednofazne, dvofazne ili trofazne rekonstrukcije Vlade.

“A to što su nam, kako se izrazi jedan ministar iz aktuelne Vlade, brojni segmenti društvenog sistema “tropa” je očigledno manje bitno”, zaključuje Mugoša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *