Mugoša: Doktori odlaze, a povećanja zarada u zdravstvu nema

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore, Boris Mugoša apostrofirao je ozbiljan problem odlaska doktora iz našeg zdravstvenog sistema i njihovog lošeg materijalnog položaja.

Mugoša navodi da dok doktori odlaze iz javnog zdravstvenog sistema i dok crnogorske zadravstvene institucije uzalud raspisuju konkurse za specijalizacije, gdje je prema najnovijem istraživanju utvrđeno da se na više od pola raspisanih konkursa nijedan doktor nije javio, za vlast je najvažnije da se smijene rukovodioci zdravstvenih institucija, da se etiketiraju “bivši” i da se dominantno po partijskim afinitetima podijele funkcije po dubini, širini i visini.

Poslanik SD-a napominje da se često govori o potrebi povećanja zarada zdravstvenim radnicima, koje je jedno od ključnih uslova njihovog o(p)stanka u crnogorskom zdravstvenom sistemu, ali bez ikakvog konkretnog rezultata.

“A o neizmjerno važnom povećanju zarada zdravstvenim radnicima je posebna priča. Prije 30. avgusta (prošle godine, odnosno parlamentarnih izbora) uvijek sam glasao za navedeno povećanje kad god su ga predlagale kolege iz tadašnje opozicije a sadašnje vlasti. “Ponadao sam se” da će povećanje nakon 30. avgusta odmah izglasati. Ali…”, zaključio je Mugoša.