Mugoša: Kome smetaju građani Podgorice?

Potpredsjednik Socijaldemokrata i predsjednik Kluba odbornika SD-a u podgoričkom parlamentu, Boris Mugoša ukazao je na nevjerovatan niz opstrukcija prema Glavnom gradu u poslednjih godinu i po dana od strane Vlade Crne Gore. 


“Sa jedne strane Vlada Crne Gore ne realizuje na adekvatan način ugovorne obaveze za kapitalne projekte u Podgorici (Bulevar Veljka Vlahovića, Zmaj Jovina ulica, Jusovača…) a sa druge blokira rad gradskog preduzeća Putevi, koji godinama izvodi veliki broj radova na podgoričkim ulicama”, ističe Mugoša.

Takođe, Mugoša podsjeća i na opstrukcije Vlade Crne Gore prema Glavnom gradu kada je u pitanju bila nabavka novih autobusa. Osim toga, ukazuje i na zaustavljanje gradnje zgrade za penzionere kojom bi se riješilo stambeno pitanje za 42 penzionerske porodice. U tom slučaju, podsjeća i da krajem prošle godine tadašnja većina u državnom parlamentu nije usvojila amandman SD-a da se smanje milionski iznosi za ugovore o djelu i da se ta sredstva usmjere na zaokruživanje finansijske konstrukcije za izgradnju navedene zgrade penzionera.


“Da ne pričam o projektima drugog vrtića na Starom aerodromu i vrtića na Zlatici, za koje je Glavni grad prije oko dvije godine Vladi Crne Gore ustupio zemljište za izgradnju navedenih vrtića”, navodi predsjednik Kluba odbornika SD-a.

Mugoša ističe da je jasno ko je kriv za ovakav destruktivan odnos prema građanima Podgorice i da je žalosno što mnoge partije koje su bile dio donedavne parlamentarne većine,  učestvovale u radu i podržavale 42. Vladu Crne Gore ćute na ovakav odnos prema građanima Glavnog grada. 


“Tim ulicama će da voze i autobusima će da se prevoze i oni koji glasaju za ove ili one i oni koji uopšte ne glasaju; u zgradama će živjeti penzioneri koji su dali nemjerljiv doprinos razvoju Podgorice i Crne Gore bez obzira koju političku opciju preferiraju; rekonstruisana Jusovača bi bila otvorena za mlade i kreativne ljude čija kreativnost nije stvar politike; vrtiće i škole će pohađati djeca roditelja koji različito politički misle i dr. Ne smijemo dozvoliti da se političke razlike, porivi i ambicije donosioca odluka lome preko leđa građana Podgorice. Na kraju krajeva, postavlja se logično pitanje – Kome smetaju građani Glavnog grada”, zaključuje potpredsjednik SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *