Mugoša: Mir, suživot i tolerancija su naša svetinja

Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša na konvenciji Koalicije „Da pobijede Pljevlja“ (DPS, BS, SD, SDP) poručio je građankama i građanima Pljevalja da postoje dvije svetinje koje stanovnici tog grada najbolje znaju da brane, prva je mir, tolerancija i suživot i druga evropska, građanska, multietnička, sekularna, antifašistička, ekonomski razvijenija, socijalno pravednija i evroatlantska Crna Gora.

“Kad vidite divne ljude sa naše liste, i mlade i mlađe i iskusne i ostvarene, izbor je jednostavan, to je broj 6. Ali bez obzira koliko je izbor jednostavan do njega se lako neće doći. Mnogi ljudi su zbunjeni, uplašeni, izmanipulisani, manipulisalo se onim iskonskim, intimnim osjećanjima ljudi, to su nacionalna i vjerska osjećanja Ne smijemo da dozvolimo nikad više da se u Crnoj Gori manipuliše tim osjećanjima ljudi. Siguran sam da ako uradimo sve što je do nas da ćemo biti ponosni na rezultate. Ali moramo već sada da budemo ponosni što smo se svi ujedinili. Ponovo smo svi zajedno u Crnoj Gori”, kazao je Mugoša.

Mugoša je iznio niz primjera na koje su sve načine nakon 30. avgusta 2020. urušene institucije Crne Gore i usložnjena socio-ekonomska situacija.

„Što su oni donijeli u ove dvije godine. Donijeli su nam jedan politički cirkus, čiji smo svi taoci. Donijeli su nam urušavanje institucija. Donijeli su nam zdravstveno posrtanje. I donijeli su nam pokušaj bezbjednosnog posrtanja”, istakao je Mugoša.

On se u svom izlaganju osvrnuo i na socio-ekonomske teme, te govorio o radu i aktuelnom upravljanju držvnim preduzećima.

“Mislim u ovoj godini da su nekoliko puta povećali cijenu uglja za vas građanke i građani Pljevalja. Mislim da ne smiju da vam kažu da idu ka poskupljenju struje. Smiju li da vam kažu da su počeli da isplaćaju plate bez poreza i doprinosa u Rudniku uglja? Smiju li da vam kažu da su vam, umjesto 500 miliona investicjia donijeli milijardu i sto miliona zaduženja? E, to su njihovi rezultati, drage građanke i građani. Pričaju li vam o drastičnom rastu cijena? Pričaju li vam o tome da su u ove dvije godine zaboravili na penzionere, da su zaboravili na socijalno ugrožene građanke i građane da su zaboravili na nezaposlene? Ne pričaju, jer ne smiju da vam pričaju. I to je naša alternativa, poštovane građanke i građani“, rekao je potpredsjednik SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *