Mugoša, Nenezić, Canović i Zirojević prvi na listi SD-a

Na predlog i čvrsto insistiranje predsjednika SD Damira Šehovića, koji je danas jednoglasno usvojen na partijskim organima, prvi na listi kandidata za parlamentarne izbore, koja će biti dio šire koalicione liste, biće Boris Mugoša, potom Branislav NenezićNihad Canović i Nikola Zirojević, saopštila je partija.

Dr Damir Šehović ostaje na čelu partije, koja će, kako je saopšteno, zahvaljujući ovakvom pristupu u naredne četiri godine “iznjedriti nova i neka od najprepoznatljivih lica u Parlamentu”.

Iz SD-a navode da je tokom današnje višesatne sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora Socijaldemokrata, Šehović svoj predlog da se ovog puta on, kao i jedan dio rukovodstva ne nađe na listi, obrazložio dosljednim insistiranjem da na sopstvenom primjeru “pokaže spremnost za dalje podmlađivanje kadra, u smislu i godina i političkog iskustva”.

“Zahtijevam od članstva, a znam da imam vašu nepodijeljenu podršku, dalje otvaranje prema mlađim kadrovima ove partije koja neće biti prepoznata po jednom ili dva čovjeka nego plejadi mladih intelektualaca koji stoje iza SD”, kazao je Šehović.

On je dodao da SD nikad nije postojala da bi neko “primao poslaničku naknadu već da bi odradila posao, koji nam je posebno važan u ovom društvenom momentu”.

“Uostalom, SD je jedna od rijetkih partija koja je nakon 30. avgusta već dozivjela ozbiljne transformacije, ali ako mislimo da gradimo građansku i evropsku budućnost, sa takvim pristupom moramo da nastavimo. U unutarpartijske rovove se nećemo konzervirati”, kazao je lider SD-a.

Iz partije poručuju da je Mugoša bio jedan od najaktivnijih poslanika u prethodnom sazivu parlamenta, Nenezić je predvodio SD barsku listu na lokalnim izborima koja je ostvarila veliki uspjeh, Canović je predsjednik opštine Plav i predsjednik odbora SD-a u Plavu u kojem je, kažu, “upravo SD najdominantnija partija”, a Zirojević je portparol SD i jedan od “najprepoznatljivih mladih lica”.

“SD će ubrzo izaći u javnost sa kompletnim predlogom svoje liste kadidata za poslanike”, najavili su iz partije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *