Mugoša: Od početka rada nove Vlade dizel i bezolovni poskupili za 25%

Poslanik Boris Mugoša navodi da je od danas i dizel skuplji za 25% u odnosu na decembar prošle godine, koliko iznosi i rast cijene bezolovnog.

“Prevedno u cente, litar bezolovnog je skuplji za 28 centi a dizela za 25 centi u odnosu na decembar 2020. godine”, ističe Mugoša.

Mugoša navodi da poslije ko zna više kojeg poskupljenja goriva od decembra 2020, nije naodmet još jednom se podsjetiti što su partije sadašnje vlasti govorile o poskupljenju goriva dok su bile u opoziciji. U tom smislu, ukazao je na saopštenja u kojima su svojevremeno opozicione URA, SNP i Demokrate kritikovale Vladu zbog poskupljenja goriva i navodile da je to “udar na građane zbog čega su potrebni izbori”, da je to “posljedica neodgovorne vlasti” i “da Vlada zbog budžetskih rupa sprječava pravično smanjenje cijena goriva, a nema ni volju, ni znanje da reformiše akciznu politiku kako bi smanjila troškove poslovanja privrede i rasteretila građane”.

“Ono što posebno brine je i činjenica da rast cijena goriva utiče na rast cijena roba i usluga, a svjedoci smo da su značajno porasle cijene životnih namirnica, što sve predstavlja ozbiljan udar na ionako slab standard značajnog broja građana”, istakao je Mugoša.

Poslanik SD-a ukazuje da se nažalost malo diskutuje o temama koje svakodnevno pogađaju “običnog” građanina, jer su iste očigledno za mnoge donosioce odluka manje važne od onih kojima se od političke pravi pozorišna scena.

“Razlog vjerujem leži u činjenici da su podaci koji se odnose na rast broja nezaposlenih, rast cijena raznih roba i usluga, rast nelikvodnosti privrede i dr. prilično zabrinjavajući, zbog čega vjerovatno mnogima nije politički oportuno da se o tome priča, pa se fokus javnosti namjerno usmjerava na standardne teme prebrojavanja građana po brojnim osnovama i ko zna kojeg čina tragikomične predstave o (re)konstrukciji Vlade”, zaključuje Mugoša.