Mugoša: Parlamentarna većina odbila saslušanje nadležnih u zdravstvu i prosvjeti

“Svi članovi skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje iz parlamentarne većine, odbili su moj predlog da se održi saslušanje najodgovornijih iz resora zdravstva i prosvjete na temu: Epidemiološka situacija u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na početak školske godine, zbog čega se isto ne može održati”, istakao je poslanik SD-a Boris Mugoša.

Mugoša navodi da ostavlja javnosti, odnosno građanima da sami procijene da li je u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji njegova inicijativa bila opravdana, i podsjeća da je njegov predlog dobio podršku od svih članova navedenog Odbora iz redova opozicije.

Na kraju, Mugoša navodi da “je epidemiološka situacija ozbiljno pogoršana; da u prethodnih 6 dana imamo 3469 novozaraženih i 25 preminulih, da broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 6 226 i da je Crna Gora u vrhu evropskih zemaja koje bilježe najlošije epidemiološke parametre. Takođe, poslanik SD-a ističe “da smo valjda svjesni ogromnih posljedica epidemije  na brojne segmente sistema, a posebno na proces obrazovanja djece”.

Zbog toga se, kako ističe Mugoša, njegovo predloženo saslušanje odnosilo i na jedan veoma važan segment koji je izazvao ogromnu opravdanu zabrinutost javnosti a prije svega roditelja, a tiče se nepoznanica i nejasnoća koje se odnose na početak školske godine i posljedica koje, zbog odluka nadležnih organa i ponašanja svih nas, “trpe” djeca u Crnoj Gori.