Mugoša: Partije koje podržavaju blokadu institucija ne mogu biti evropske

Potpredsjednik i poslanik SD-a, Boris Mugoša istakao je da osim toga što prvi put od obnove nezavisnosti tokom marta nije održana sjednica prvog redovnog proljećnog zasijedanja Skupštine, prekršen je i član 187 Poslovnika Skupštine Crne Gore nesazivanjem sjednice u martu posvećene premijerskom satu.

“Bez obzira na činjenicu da je 42. Vlada Crne Gora smijenjena u Parlamentu, ona i dalje funkcioniše do izbora 43. Vlade. Zbog toga je neophodno da se omogući jedna od ključnih kontrolnih funkcija Parlamenta, posebno imajući u vidu odluke Vlade u tzv. tehničkom mandatu koje imaju ozbiljne reperkusije kako na unutrašnje prilike tako i na međunarodnu reputaciju Crne Gore, kao i dešavanja u strateškim državnim kompanijama.”


Mugoša podsjeća da premijerski sat nije bio u martu jedino 2020.godine, jer su 17.marta te godine potvrđeni prvi slučajevi koronavirusa u Crnoj Gori. Međutim, kako Mugoša navodi, čak i u takvoj epidemiološkoj situaciji 2020. godine, održane su 3 sjednice redovnog zasijedanja tokom marta i aprila.
Potpredsjednik SD-a ukazuje da su zbog “zaključavanja” Parlamenta na čekanju na desetine zakona koji se direktno odnose na ozbiljno ugrožen standard građana usljed drastičnog rasta cijena brojnih roba i usluga, podršku privredi, osnivanje Alimentacionog i Kreditno-garantnog fonda i druge segmente sistema 

“Kad su ove teme u pitanju, ostavimo političke razlike po strani i donesimo odgovorne odluke”, ističe Mugoša i zaključuje da one partije koje podržavaju blokadu institucija ne mogu biti evropske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *