Mugoša predložio saslušanje nadležnih u zdravstvu i prosvjeti

Poslanik SD-a i zamjenik predsjednika skupštinskog odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Boris Mugoša predložio je predsjedniku i članovima navedenog odbora da se do kraja avgusta održi saslušanje nadležnih u zdravstvu i prosvjeti na temu: Epidemiološka situacija u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na početak školske godine. Takodje, Mugoša predlaže da navedeno saslušanje bude predmet zajedničke sjednice skupštinskog odbora za zdravstvo i odbora za prosvjetu.

Poslanik SD-a je obavijestio predsjednika i članove Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje da je obavio razgovor sa predsjednikom skupštinskog odbora za prosvjetu, koji je saglasan sa idejom organizovanja zajedničke sjednice oba Odbora i sa predloženom temom saslušanja. 

Poslanik Mugoša ukazuje na činjenicu da značajno raste broj novozaraženih i da imamo potvrdjeno prisustvo delta soja, odnosno da je epidemiološka situacija ozbiljno pogoršana. On dalje navodi da prema odredjenim podacima, za period od 4. do 17. avgusta, Crna Gora bilježi najlošije epidemiološke parametre u Evropi.

“Iako smo imali saslušanje nadležnih (iz zdravstva) krajem jula, doduše bez prisustva ministarke zdravlja, zbog ozbiljnosti cijele situacije smatram da je veoma važno da sa nadležnima razmijenimo argumente o mnogim aspektika navedene problematike (adekvatnost preduzetih mjera, spremnost zdravstvenog sistema da odgovori potencijalnim različitim scenarijima širenja virusa i dr.). Takodje, svjesni smo da su posljedice epidemiološke situacije vidljive na mnoge segmente društva a posebno na proces obrazovanja djece u Crnoj Gori, koja “trpe” posljedice naših, odnosno odluka nadležnih organa”, ističe Mugoša.

“Kao što sam i do sada radio, želim i da ovo potencijalno saslušanje bude rezultat zajedničke odluke svih članica i članova našeg Odbora. Zato ga na ovaj način i iniciram, nadajući se da će zbog značaja predložene problematike ovo biti zajednička inicijativa svih članica i članova Odbora”, zaključuje Mugoša u mailu dostavljenom predsjedniku i članovima skupštinskog odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Predlog poslanika Mugoše podržali su svi članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje iz opozicije.