Mugoša: Predsjednički i parlamentarni izbori prekretnica za Crnu Goru

Potredsjednik i poslanik SD-a, Boris Mugoša je na sjednici opštinskog odbora SD-a u Nikšiću, osvrćući se na prethodne dvije i po godine političke agonije kroz koju Crna Gora prolazi, odnosno duboke društveno-političke i institucionalne krize, postavio pitanje – je li danas Crna Gora više građanska, evropska i evroatlanska nego prije dvije i po godine?

“Mislim da nije, naprotiv”, istakao je Mugoša.

On ukazuje da su podjele po raznim osnovama produbljene, da se o evropskim integracijama i ne govori već svjedočimo najlošijim izvještajima Evropske komisije do sada, kao i ocjenama da je Crna Gora od faktora regionalne stabilnosti i predvodnice na EU integracionom putu postala problem.

Mugoša navodi da su zbog toga nastupajući izbori, predsjednički i očekivani vanredni parlamentarni kao jedini način za izlazak iz krize, jedna vrsta prekretnice.

I to prije svega, kako ističe. vrijednosne, strateške prekretnice, jer “na tim izborima odlučujemo o tome u kakvoj ćemo državi da živimo”.

“Gdje mi to Crnu Goru vidimo – kao prvu narednu članicu EU i stabilnu i kredibilnu članicu NATO saveza ili…”, zaključio je potpredsejdnik SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *