Mugoša: Standard značajnog broja građana lošiji nego prije godinu

Potpredsjednik SD-a i poslanik u crnogorskom parlamentu, Boris Mugoša je,  osvrnuvši se na godišnji rast cijena životnih namirnica i goriva, ukazao da je standard značajnog broja građana danas slabiji nego prije godinu dana, jer je rast cijena namirnica i goriva veći nego rast plata.

Naime, cijena hljeba je sada veća za 30% nego u januaru prošle godine, ulja za 40%, brašna za 50%, goriva oko 40%.

“Ono o čemu sam mnogo puta pričao. Standard značajnog broja građana je danas slabiji nego prije godinu dana, jer je rast cijena namirnica i goriva veći nego rast plata. Nažalost, sve do kraja prošle godine nije bilo želje da se bilo što uradi povodom korigovanja cijena.”, ističe Mugoša.

Poslanik SD-a navodi da je kod penzionera situacija veoma problematična, jer su njima penzije simbolično povećanje a cijene su drastično porasle.

Potpredsjednik SD-a ističe da je više puta dobronamjerno sugerisao da se na bazi uporednih iskustava preduzmu mjere i predlagao konkretna rješenja. Međutim, Mugoša navodi da je kontraargument uvijek “a što to niste radili dok ste bili u vlasti”.

“Prvo, neki od nas jesu predlagali i sugerisali i prethodnoj vlasti, ali to sad nije važno. Mnogo je važnije da građani kad slušaju takve (kvazi)argumente političara, samo razmisle koliko sad mogu da kupe za platu u odnosu na godinu prije, jer se ne živi od manipulacija političara i njihove demagogije…”, zaključuje potpredsjednik SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *