Mugoša: Stopa nezaposlenosti skoro 24%, preko 10,5 hiljada više nezaposlenih

Poslanik SD-a Boris Mugoša naveo je da je prema podacima Zavoda za zapošljavanje, na kraju oktobra ove godine 10567 više nezaposlenih u odnosu na kraj oktobra prošle godine, što je rast broja nezaposlenih od čak 23,65%.

“U odnosu na kraj prošle godine, na evidenciji Zavoda za zapošljavanje je 7732 više nezaposlenih, što je rast broja nezaposlenih od preko 16%”, istakao je Mugoša.

Mugoša ukazuje da je stopa nezaposlenosti dostigla nivo od skoro 24% i da je povećana 4,5 procentnih poena u odnosu na isti period prošle godine, kada je iznosila nešto preko 19%.

“Na kraju oktobra ove godine je preko 2000 više nezaposlenih mladih, starosti od 15 do 30 godina, u odnosu na isti period prošle godine”, ističe Mugoša.

“Nažalost, umjesto fokusiranja na konkretno rješavanje problema nezaposlenosti javnost se konstannto zatrpava raznim obećanjima, populističkim pristupom politici, konstantnim prepucavanja konstituenata vlasti, odnosno svjesnim zatrpavanjem javnosti temama kojima se od političke pravi pozorišna scena”, zaključuje poslanik Mugoša.