Mugoša u Danilovgradu: Bavićemo se svim kategorijama društva koje su zapostavljene u prerhodne tri godine

Potpredsjednik SD-a i kandidat za poslanika na koalicionoj listi „Zajedno – za budućnost koja ti pripada”, Boris Mugoša obraćajući se okupljenima na skupu u Danilovgradu podsjetio je na oblasti predizbornog programa koalicije, koji obuhvata sve kategorije društva, s posebnim osvrtom na ranjive grupe.

Mugoša je takođe izrazio zabrinutost nedavnim nemilim događajima koji su se odvijali u dvorištima škola, vršnjačkim nasiljem i mnogim anomalijama kod naše omladine što je kako je istakao posljedica ambijenta u kojem živimo.

On je prisutnima približio prioritete koalicionog programa koji su oslonjeni na realne potrebe društva.

„Bavili smo se i činjenicom da imamo mali obuhvat djece u predškolskim ustanovama. Bavili smo se i činjenicom da imamo ogromne migracije, da nam dvije trećine Crne Gore, odnosno opština u Crnoj Gori ima negativan prirodni priraštaj. Bavili smo se i položajem osoba sa invaliditetom, ali i položajem romske i egipćanske populacije. Bavili smo se i mladima, jer vidite po anketama da veliki dio mladih želi da napusti našu zemlju”, kazao je Mugoša.

Mugoša je istakao da su u prethodne tri godine bile zapostavljene kategorije koje su posebno pogođene aktuelnim rastom troškova života.

“Bavili smo se i onim kategorijama koje su potpuno zaboravljene u prethodne tri godine divljanja cijena, a to su korisnici materijalnih davanja, korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice i tuđe njege i pomoći koji dobijaju mizernih 80 eura mjesečno, nezaposlenima kojih ima preko 40 hiljada i penzionerima kojima je penzija u ovom periodu drastičnog rasta troškova života simbolično povećana za par eura”, rekao je Mugoša.

On je naglasio da je održivost zdravstvenog sistema već ugrožena, ali da ne treba dozvoliti urušavanje penzionog sistema.

“Ugrožena je održivost zdravstvenog sistema. Presipali su iz šupljeg u prazno. Pogledajte što nam se dešava s nedostatkom ljekova, nedostatkom sredstava za vještačke oplodnje i sl. a ima za neke druge stvari para iz budžeta. I što sad planiraju, da uruše i penzioni sistem. E to nećemo nikako dozvoliti”, zaključio je Mugoša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *