Nenezić: Formiranje vlade svedeno na nivo rijaliti programa

Socijaldemokrate nikada zvanično nijesu učestvovale u pregovorima o formiranju nove vlade, poručio je Branislav Nenezić, poslanik SD-a, u intervjuu za Gradsku TV.

“Mandatar Milojko Spajić ima probleme unutar svog pokreta, mislim da ni sam ne zna sa kolikom podrškom raspolaže unutar sopstvene partije, a sve se svodi na nivo rijaliti programa” kazao je Nenezić.

Jasno je, kaže, da se pregovori vode samo zbog pozicija. “PES je iskoristio jedan trenutak u samom društvu, dobrim dijelom su se koristili populizmom kako bi dobili povjerenje građana, ali bez političkog iskustva”, rekao je Nenezić, ocijenivši da je još sve oko formiranja vlade neizvjesno.

Kada je riječ o popisu stanovništa, Nenezić kaže da postoji mnogo razloga zbog kojih se popis u ovom trenutku ne može pripremiti. “Definitivno, tehnička nema kapaciteta i sa ovakvom posvećenošću ne može pripremiti popis. Drugi razlog je po preporuci zapadnih partnera koji smatraju da popis ne treba održavati u godini kada su bili izbori, a mi smo imali tri izborna ciklusa”.

Predsjednik države dodaje, ne vlada Platformom koju je sam, ničim izazvan, predstavio javnosti.

“Dosta šturo i neozbiljno je pokušao da građanima predstavi Platformu gdje sebe pozicionira iznad Ustava i iznad ingirencija koje ima kao predsjednik, a po mom mišljenju najveću grešku je napravio u korišćenju termina ‘magistrala’, ovo ne vidim kao magistralu, već kao ‘tunel’ na čijem kraju nema svjetlosti”, zaključio je Nenezić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *