Nenezić: Ko ima za cilj kreiranje haosa na crnogorskim plažama ovog ljeta?

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić istakao je da JP Morsko dobro kasni sa uspostavljanjem procedure za zakup plaža na crnogorskom primorju, koja je izuzetno kompleksna, naročito u svjetlu pripreme za predstojeću ljetnju turističku sezonu.

“Na današnjoj sjednici Upravnog odbora JP “Morsko dobro” nije usvojen novi pravilnik o zakupu, čime se predstojeća turistička sezona u Crnoj Gori, odnosno njeni “benefiti”, dovode u pitanje”, naveo je on.

Nenezić je upitao da li neko svjesno vrši opstrukciju sa željom da turiste ovog ljeta na našem primorju dočeka haos?

“Uzimajući u obzir činjenicu da je izrada Atlasa kupališta i dalje u toku iako je ista trebala biti gotova još u novembru, da za isti Atlas kupališta nakon donošenja trebaju saglasnosti nadležnog ministarstva i opština jasno je da će se potencijalno raspisivanje tendera poklopiti sa početkom turističke sezone”, kazao je Nenezić.

Kako je dodao, pored toga novim pravilnikom maltene je bilo planirano da se u “podređen” položaj stave dosadašnji zakupci koji su godinama unazad uložili velika sredstva u svoje objekte.

“Da li je riječ o “političkom obračunu” stare i nove vlade, odnosno premijera, ili je izmjenama Atlasa kupališta posrijedi plansko uvođenje nekih “novih zakupaca” na atraktivne lokacije”, upitoa je Nenezić te dodao, “Bojimo se da će u oba slučaja epilog biti isti, doći će do devastacije ove privredne djelatnosti koja je “žila kucavica” kvalitetne turističke ponude”.

“Zadatak je na Vladi i nadležnom ministarstu da donese zaključak i uputi ga Odboru direktora i predstojeću sezonu pokušaju spasiti tako sto će produžiti postojeće ugovore pod istim uslovima na godinu dana. U protivnom svjesno ćemo “pucati” u jedinu zdravu nogu crnogorske privrede”, zaključio je poslanik SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *