Nenezić: Međunarodni dan socijalne pravde prilika da svim sugrađanima pružimo ruku podrške

Danas je dan kada kada svi treba da se zapitamo koliko smo prethodnih godina učinili kako bi naša društvena zajednica u kojoj živimo i djelujemo bila pravednije mjesto za život, saopštio je Predsjednik Opstinskog odbora SD Bar, Branislav Bane Nenezić.

Kako je naveo, Međunarodni dan socijalne pravde nam daje priliku da još jednom svim našim sugrađanima kojima je to prijeko potrebno pružimo ruku podrške.

“Pored toga, dobijamo priliku da još jednom ukažemo na potrebu aktivnog rada na uspostavljanju pravednijeg društva, društva u kome ćemo svi zajedno prilježno raditi da ga učinimo pravednijim i boljim mjestom za život”, kazao je Nenezić.

Mišljenja smo da je pred nama jako puno posla kada je riječ o uspostavljanju pravednijeg društva jer činjenica je da je urediti društveni život u skladu sa načelima pravde, jednakosti i slobode vječiti i još uvijek nedosegnuti ideal.

“U prethodnom kratkom periodu, smo kroz djelovanje na planu izmjena budžeta na lokalnom nivou obezbjedili dodatnih 50000 hiljada eura na godišnjem nivou za NVO Žene Bara kuvaju srcem koje se bave položajem naših najugroženijih sugrađana. To je tek prvi korak u nizu aktivnosti koje planiramo u narednom periodu”, rekao je Nenezić.

Jedna društvena i politička zajednica može biti civilizovana samo u onoj mjeri u kojoj vodi računa o svojim najugroženijim sugrađanima i o onima koji ne mogu brinuti o sebi tako da našim odnosom prema njima najviše govorimo o samima sebi.

“U narednom periodu insistiraćemo u svom djelovanju da se obezbjede sistemski vidovi podrške kako bi smo doveli do poboljšanja položaja najprije našim najugroženijim sugrađanima a onda i kreiranju pravednijih uslova za razvoj cjelokupnog društvenog ambijenta u našem gradu”, zaključio je Nenezić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *