Nenezić: O budućnosti grada Bara odlučivaće građani Bara

Očigledno je da, ako Vlada prihvati LNG terminal, kontroverzni projekat da ne radi u interesu građana, a u čijem radi vrijeme će pokazati, poručio je poslanik SD-a i predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenzić. On je poručio da će o budućnosti Bara odlučivati njegovi  građani.

“Pored studije o uticaju na životnu sredinu, jednako je važno uraditi studiju isplativosti ovakvog projekta, s obzirom na činjenicu koliko bi izgradnja koštala, da Crna Gora nema izgradjen gasovod i gas dopremljen u Luku Bar ne bi mogla da koristi i da li građanima Crne Gore treba još jedno kreditno zaduženje od milijardu eura. Gdje bi ukapljeni prirodni gas išao , kako i da li je sa stručnog stanovišta bezbjedno da ide prugom nije samo pitanje koje treba da interesuje samo stanovnike Bara, već i cijele Crne Gore”, napisao je Nenezić na mreži X.

On pita da li je LNG terminal u Baru “ponuđen” kao “slamka spasa” vladi koja je izgubila kredibilitet dešavanjima posljednjih nedjelja od strane EU zvaničnika koji su javno pokazali interes za ovaj projekat u tajnoj posjeti Luci Bar?

“Ono na šta se mora računati je da će ovdje zadnju riječ ipak dati građani Bara, dopadalo se to nekome ili ne”, zaključio je Nenezić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *