Nišić: Berlinski proces potvrdio da je nezamjenljiva platforma saradnje

Direktorica Socijaldemokrata Crne Gore Irma Nišić (SDCG) ocijenila je da Berlinski proces je potvrdio zašto postoji te da je nezamjenljiva platforma saradnje, poboljšanja infrastrukture i ekonomije.

“Najbolji odgovor na Otvoreni Balkan je kada cijeli region sarađuje i lideri potpišu sporazume od kojih građani Zapadnog Balkana  imaju direktnu korist. Berlinski proces potvrdio zašto postoji i da je nezamjenljiva platforma saradnje i poboljšanja infrastrukturei ekonomije”, napisala je funkcionerka SD-a na Twitter-u.

Danas su, po riječima Nišić, pale u vodu sve kritike na račun Berlinskog procesa, koji su, kako je navela, “neki nazivali prilikom za fotografisanje lidera, i pokazana je snažna diplomatska aktivnost i volja da se pruži podrška integraciji regiona”.

“Za sve one političke strukture u Crnoj Gori koje favorizuju Otvoreni Balkan, današnji Sporazum, treba da im otvori oči da našoj državi nisu potrebne duple inicijative, u najmanju ruku, da ne pričamo o nekim drugim opasnostima. Iako, ako ćemo iskreno, nisu se baš ni potrudili da nam objasne benefite od Otvoreni Balkan”, dodala je Nišić.

Kako je navela, niti ima Radne grupe niti ima analize najavljenih od strane Vlade Crne Gore tako da, po ocjeni Nišić, “je najbolje da na tome i ostane. Štete koju nanose Crnoj Gori ima i previše”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *