Nišić: “Evropski” premijer prijeti gašenjem medija

Crnogorska javnost ostala je zatečena današnjim prijetnjama “evropskog” premijera u pokušaju upućenim Gradskoj televiziji.

On se, nezadovoljan uređivačkom politikom ovog medija koji je prilično kritičan prema njemu i njegovoj Vladi, najavio da će, “kao što su ugasili Sputnjik”, tako ugasiti i Gradsku. Time je ovaj “demokrata” zaista pokazao sebi svojstven demokratski kapacitet. S druge strane, mediji koji svakodnevno objavljuju neofašističke sadržaje i ljudima crtaju mete, premijeru ne smetaju. 

Podsjetićemo da je Abazović ne tako davno portale koji kritikuju njegovu Vladu i partiju nazvao “botovskim”, a kao potpredsjednik 42. Vlade je i nekima od njih prijetio gašenjem. 

Abazoviću imamo da poručimo jedno – stav koji pokazujete prema kritički nastrojenim medijima je odraz Vaše kulture i Vašeg nedostatka demokratskog kapaciteta. Što se Crne Gore tiče, s obzirom da još uvijek nijesmo dostigli taj stepen “ruske demokratije” koji biste željeli, gasiti ih nećete. Nijedan. Nego polako pakujte stvari, jer će Vam za relativno kratko vrijeme pristup zgradi Vlade u Karađorđevoj biti samo lijepo sjećanje bez vjerovatnoće da će se opet dogoditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *