Nišić: Neustavno djelovanje većine u Skupštini dodatno otežava put Crne Gore u EU

Otkazivanje 21. sjednice POSP-a prva je, ali nažalost neće biti posljednja, reakcija na neustavno djelovanje većine u Skupštini Crne Gore, kojim dodatno otežavaju naš EU put i sukobljavaju nas sa EU partnerima, saopštila je direktorica SD-a Irma Nišić.

“Do sada su iz EU stizala upozorenja, za koja nisu puno marili jer im odgovara da Crna Gora bude najveće razočarenje za EU, a sada imamo i konkretne reakcije. Vrlo jasno su poslanici EU parlamenta naveli da usvajanje Zakona o predsjedniku ruši poštovanje ustavnosti i principa vladavine prava, ali i evropsku perspektivu Crne Gore”, navela je Nišić.

Ona je dodala da vladajću većinu, koja, kako je dodala, kuje plan kako da Crnu Goru ugura u Otvoreni Balkan, ovakva reakcija sigurno neće trgnuti iz proruskog sna, već će relativizacijom, ukoliko i bude reakcije, pokušati da izbrišu odgovornost za gaženje Ustava i države Crne Gore.

Na kraju Nišić je zaključila da ukoliko se ovakvo stanje nastavi, “naša himna bi mogla biti” – “Putuj, Evropo, nemoj više čekati na nas, ne pitaj mnogo, dospećeš i ti na rđav glas…”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *