Nišić: Proruska anti-NATO partija ne smije imati značajan uticaj u novoj Vladi

Dati u ovom osjetljivom bezbjednosnom momentu najznačajnija mjesta u Vladi proruskoj anti-NATO partiji, produženoj ruci Aleksandra Vučića, je novi politički avanturizam koji Crna Gora sebi ne smije dozvoliti. To je danas saopštila direktorica Socijaldemokrata Irma Nišić.

Priče za malu djecu su nastojanja da se “pomiriteljem” predstavi partija koja ne ulazi u vladu zbog pomirenja, nego zbog produbljivanja Ruskog uticaja u državi.

Sigurno je da građanske državotvorne partije, a vjerujem ni naši evroatlantski partneri, ni u snu neće dati podršku da ruski igrač u predvorju “hladnog rata”, koji ne priznaje genocid u Srebrenici, koji odbija da osudi rusku agresiju na Ukrajinu, koji je svojevremeno bio jedan od organizatora nasilnih demonstracija zbog priznavanja nezavisnosti Kosova, za koga je ulazak u novu vladu “partija šaha odigrana za Srbiju, Republiku Srpsku i Kosovo”, ima značajniji uticaj u novoj Vladi.

Takva Vlada bi nas ne samo neodoljivo podsjećala na Krivokapićevu, nego bi u novonastaloj bezbjednosnoj situaciji bila i opasnija od nje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *