Nišić: Vlast glasno ćuti umjesto da glasno osudi skup podrške ruskoj agresiji

Nadležno tužilaštvo u Podgorici procijenilo je da nema elemenata krivičnog djela u organizaciji skupa na Sastavcima, kojim je podržavana ruska agresija na Ukrajinu i podržavana ista ona agresorka politika koju je država Crna Gora sankcionisala. Sve i da zanemarimo dalja istraživanja da li u ovom slučaju zaista ima ili nema krivične odgovornosti, ne treba nam tužilaštvo da kažemo da je politička odgovornost na vladajućim strukturama, koje su još jednom prećutno podržale sve ono od čega Crna Gora treba da napravi otklon, saopštila direktorica Socijaldemokrata (SD), Irma Nišić.

Kako je kazala, praviti se da ne registruje jučerašnje uznemiravanje i organizaciju skupova sa militantnom i agresorskom tematikom, koja jača podjele i u samom crnogorskom društvu, može samo vlast koja sve to prećutno podržava.

“Umjesto jasne osude, pa makar i deklarativne, takvih događaja, koji se mogu okvalifikovati kao provokacija svim pacifistički orijentisanim građanima, potom svima onima koji su u Crnu Goru izbjegli od užasa rata u Ukrajijo u kojem su izgubili nekoga svoga, zatim svim građanski orijentisanim stanovnicima Crne Gore, a na kraju i zvaničnoj državnoj politici, dobili smo glasno ćutanje”, ocijenila je Nišić.

Zaključuje da to nije ništa novo, od najkraće, najgore i najrelaksiranije vlade u istoriji Crne Gore, koja nam svakog dana iznova pokazuje šta se dešava kad umjesto ozbiljne politike imamo politikantstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *