OMLADINA SD-A  IZABRALA RUKOVODSTVO U  PLJEVLJIMA I GUSINJU

Prethodnih dana održane su izborne konvencije OSD-a u Pljevljima i Gusinju na kojima je izabrano novo rukovodstvo i usvojena lista delegata za predstojeći Kongres Omladine Socijaldemokrata koji se organizuje 31. jula. Tako je jednoglasno odlučeno da Omladinom SD-a u Pljevljima rukovodi Ognjen Bobić, dok će funkciju potpredsjednice obavljati Milica Šljukić. U Gusinju je, takođe jednoglasno,  za predsjednika odbora mladih izabran Mirza Bektešević.  

Novoizabrani predsjednici istakli su da će, kao i do sada, ovi odbori biti primjer omladinskog  aktivizma u lokalnoj zajednici, istrajući u tome da mladi ljudi budu što više angažovani u društvu čiji su važan dio, kako bi ga mogli graditi po svojoj mjeri.

Konvencijama je prisustvovao i potpredsjednik Omladine SD-a Nikola Zirojević koji je kazao da je sada više nego ikada važno da naša omladinska organizacija afirmiše zajedništvo i saradnju, jedinstvenost i složni duh po kojem je uvijek bila prepoznatljiva.

‘’Njegujući i živjeći socijaldemokratiju na način na koji to čini naša omladina širom Crne Gore, mi baštinimo i vrijednosti moderne, građanske, multietničke i multikonfesionalne države. Omladina SD-a će uvijek biti usmjerena na konkretne akcije, što će još jednom pokazati da je naša organizacija mladih utemljena na kvalitetu, mladim i ozbiljnim ljudima koji mogu biti kreatori politike i donosioci promjena’’, poručio je Zirojević.