Omladina  SD-a u Herceg Novom  izabrala rukovodstvo

Na juče održanoj konvenciji Omladine Socijaldemokrata Herceg Novi jednoglasno je donijeta odluka da u narednom periodu  odborom mladih u ovom gradu rukovodi Tanja Vujičić, dok će potpredsjednik biti Nemanja Blečić. Na konvenciji su izabrani i delegati za predstojeći Kongres Omladine SDCG koji će se održati 31. jula. Prethodnih dana, delegati  su takođe izabrani u odborima mladih u Kotoru i Tivtu.

Novoizbrana predsjednica mladih hercegnovskih Socijaldemokrata kazala je da će u narednom periodu Socijaldemokrate raditi u najboljem interesu omladine u ovom gradu, jačajući njihovu ulogu i integrišući ih u društveno – politički život.
”Omladina treba da bude nosilac promjena, čuvar socijaldemokratskih, a najprije crnogorskih vrijednosti, uvijek posvećena nastojanju da potencijali grada budu jasno prepoznati. Ujedno, želimo da i dalje budemo primjer ostalim organizacijama mladih, ohrabrujemo i motivišemo žene da se više uključe u politiku i procese odlučivanja’’, istakla je Vujičić.

Konvenciji u Herceg Novom prisustvovali su potpredsjednik Omladine SDCG Nikola Zirojević i generalna sekretarka Elida Korać koji su iskazali uvjerenost da će ovaj odbor, na čelu sa novoizabranom predsjednicom, istinski raditi na afirmaciji socijaldemokratskih principa kroz ozbiljan i posvećen rad. ”Pružajući dobar primjer omladinskog djelovanja, kroz njegovanje drugačije političke kulture, naš prioritet je da i dalje pozitivno mijenjamo političku realnost, postavljajući nove standarde u omladinskom djelovanju i dajući mladima priliku da budu dio procesa odlučivanja”, istakli su predstavnici rukovodstva OSDCG.