Omladina SD-a u Nikšiću izabrala novo rukovodstvo

U toku protekle sedmice održana je konvencija Omladine Socijaldemokrata Nikšića gdje je jednoglasno donijeta odluka da u narednom periodu odborom mladih u ovom gradu rukovodi Jovana Mušikić. Na konvenciji su izabrani i delegati za predstojeći Kongres Omladine SDCG koji će se održati 31. jula. Prethodnih dana, delegati su takođe izabrani u odboru Omladine SD-a u Glavnom gradu, gdje su sastanku prisustvovali predsjednik OSD CG Emil Đokić, potpredsjednici Nikola Zirojević i Drago Drobnjak i generalna sekretarka Elida Korać.

Čestitajući novoizabranoj predsjednici u Nikšiću, potpredsjednik Omladine SD-a Nikola Zirojević podsjetio je da je snaga Socijaldemokrata uvijek ležala u njenim kvalitetnim, mladim,  ozbiljnim ljudima koji svojim zalaganjem pokazuju da je mladost sadašnjost i budućnost ove države.

”Omladina je uvijek bila uporište progresivnih i izvornih ideja socijaldemokratije. Dajemo primjer koji treba slijediti, jer naši mladi aktivno djeluju, uključuju se u društveno – političku stvarnost, reaguju i žele da grade perspektivno društvo po svojoj mjeri. Tako je i u gradu pod Trebjesom i u svim ostalim opštinama širom Crne Gore.

Nova predsjednica mladih Socijaldemokrata Nikšića, Jovana Mušikić, kazala je da će mladi dosljedno i odvažno afirmisati socijaldemokratiju, u želji da sebi obezbijede što bolji položaj i što ljepšu budućnost.

”Želimo stvoriti uslove u kojima će svaka mlada osoba moći da prosperira, da se edukuje i kasnije gradi svoju karijeru. Trudićemo se da obezbijedimo veću podršku mladima uz dovoljno  prostora da se osamostale i budu uspješni ljudi. Drago nam je što naše dobre namjere i cilj našeg djelovanja  prepoznaju i sugrađani i mladi ljudi ovog grada”, zaključila je Mušikić.