Orlandić: Bićemo najžešći protivnici suštinske prodaje Aerodroma Crne Gore

Socijaldemokrate se najoštrije protive zvanično iskazanoj namjeri ministra ekonomije da suštinski proda Aerodrome Crne Gore, prepuštajući ih stranom koncesionaru, na čiji žiro-račun bi se, umjesto u budžet, slivala svake godine desetine miliona eura izvjesne dobiti. 

Donošenje takve odluke bi predstavljalo ekonomski poraz, protiv kojeg će se SD boriti i izboriti, a treba podsjetiti da smo ozbiljnim i posvećenim radom osujetili pokušaj 41. Vlade, tj. pojedinih ministara, da Aerodrome daju pod koncesiju kompaniji koja je unaprijed viđena za pobjednika. Vjerujemo da svi znate o kojoj se radi i da se iskreno nadamo da će novi ministri, nakon stručne i arguelmentovane rasprave, ipak promijeniti mišljenje i dati šansu drugim modelima razvoja aerodroma.

Aerodromi Crne Gore su jedino preduzeće u regionu i šire koje, za vrijeme najveće krize u vazduhoplovstvu prouzrokovane korona virusom nijesu bili korisnik državne pomoći, niti jedan cent kredita nisu uzeli za poslovanje. A neki pak mnogo hvaljeni aerodromi koji se spominju, su još uvijek korisnici pomoći države.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *