Orlandić: Članove odbora direktora očigledno predlaže Vučićeva Vlada

Kako je Vlada Abazović-Joković krenula, Crnoj Gori za političku okupaciju Otvoreni Balkan uopšte neće trebati. 

Izgleda je, za neku poziciju “po dubini” u novoj Vladi, najvažnije koliko ste daleko pošli u snishodljivosti prema predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Radi se o predsjedniku opštinskog odbora partije koja je, makar formalno, žestoka opozicija 43. Vladi. Prvi predloženi za Odbor direktora Montecarga, Miroslav Brajović, funkcioner je Nove srpske demokratije Andrije Mandića. Ono na šta smo upozoravali, da će kadrovi DF-a dominantno ostati po dubini, počelo je da se obistinjuje, a nastavkom biranja kadrova DF-a na državne funkcije pokazuje se licemjerstvo političkih subjekata koji participiraju u Vladi. No, sve ovo je, za nas u SD-u, samo potvrda ispravnosti odluke da ne budemo dio ovog putujućeg cirkusa.

Brajović je u javnosti prepoznat po tome da je, dodvoravajući se Aleksandru Vučiću, javno prozvao čak i mitropolita Amfilohija. On je, u obraćanju Amfilohiju, posebno istakao da je rođen “na svetoj srpskoj zemlji, na Kosmetu”. Valjda je i to jedna od preporuka za poziciju u novoj Vladi. 

Brajović je, takođe, u martu ove godine, kao predsjednik odbora Montekarga iz redova DF-a, pozvao sve građane koji imaju biračko pravo u Srbiji da glasaju za Aleksandra Vučića. Valjda je time zavrijedio podršku da nastavi da bude funkcioner i u novoj Vladi. Jer, Vučićev potrčko Abazović mora da vodi računa o kadrovima koji u Crnoj Gori obavljaju poslove za njegovog mentora. 

Iz svega navedenog dolazimo do samo jednog zaključka – da članove odbora direktora očigledno predlaže neka Vučićeva Vlada. Mada, istini za volju, sa ovim akterima koji vode aktuelnu Vladu u Podgorici, suštinske razlike sa onom iz Beograda uopšte i nema. Svi misle iz glave jednog čovjeka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *