Orlandić: Injac radi protiv državnih interesa, podnijećemo prijavu

Ministarska Injac, koja treba da šiti interese države Crne Gore, kao i načelnik generalštaba Đurović povrijedili su ustav, zakon i iste te interese, sakrivši od našeg Savjeta odbranu i brzbjednost činjenicu da Crna Gora treba da se u NATO-u izjasni po pitanju prebacivanja crnogirskog voda na novi režim odgovora na krizu, odnosno da se izjasni o borbenoj pripravnosti. Takvim nezakonitim postupanjem Crna Gora se upisala  i kao jedina NATO članica koja po ovom pitanju nije imala stav.

Dodatno, Crna Gora je međunarodno ponižena, budući da je, kako prenose mediji, predstavnicima ostalih zemalja rečeno da se Crna Gora ne izjašnjava zbog navodnih nefunkcionalnosti pojedinih institucija, što je očigledna neistina, jer niti jedna instanca u Crnoj Gori nije ni konsultovana.

Zbog svega navedenog, jasno je da ministarka, koja treba da bude stub odbrane  interesa Crna Gore, od početka svog mandata podriva te interese na najnedostojniji mogući načinu u korist neke svoje politike. Takvo ponašanje zalužuje krivičnu prijavu, koju će Socijalemokrate i podnijeti, ukoliko u međuvremenu ona ne bude podnijeta iz kabineta predsjednika Đukanovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *