ORLANDIĆ: PATRIOTIZMOM NE BARJAČIMO, JER SE SVI MI DOBRO ZNAMO

Vazda smo bili i ostali, svim svojim bićem privrženi Crnoj Gori. Nikad nijesmo pravili kompromise na štetu države. Niti ćemo. I zato nemamo potrebu da se razbacujemo i barjačimo patriotizmom, jer se svi u Crnoj Gori dobro znamo“, poručio je potpredsjednik SD-a Mićo Orlandić.

Orlandić je posebno naglasio da su se predstavnici Socijaldemokrata u prethodnom periodu dokazali kao iskrene patriote koji su sa svih pozicija radili u najboljem interesu Crne Gore i njenih građana. „Nas preporučuju konkretni rezultati, ljubav prema Crnoj Gori i zalaganje za poboljšanje uslova života građana. Značajno su unaprijeđeni resori kojima su rukovodili naši predstavnici, što je doprinijelo tome da nam na svim izbornim nadmetanjima širom Crne Gore građani ukazuju sve veće povjerenje. Preciznije, prema rezultatima lokalnih izbora koji su održani prethodne 4 godine, podrška Socijaldemokratama je duplirana“.

Dodao je i da „Iza nas ne stoji prazan prostor, koji moramo da popunjavamo agresivnom retorikom. Ona, po pravilu, služi za zamagljivanje činjenice da nemate rezultate kojima se možete pohvaliti. Kad imate rezultate, kao što im mi dokazano imamo, a pritom je vaše članstvo od početka na braniku državnih interesa, nema potrebe da vam tema nacionalnog identiteta i takva retorika budu zaštitni znak“.

On je zaključio porukom da: „Socijaldemokrate Crne Gore se već trideset godina uporno, dosljedno i pošteno bore za Crnu Goru i njene državne i građanske interese. Sa nama je svaki građanin načisto. Zato je naš prijatelj svako ko se bori za građansku i evropsku Crnu Goru“.