ORLANDIĆ: PROFIT DA PUNI BUDŽET DRŽAVE, A NE PRIVATNIH KOMPANIJA

Očuvanje državnih resursa i uvećanje njihovog profita, koji bi punio budžet države, a ne privatnih kompanija, jeste cilj koji Socijaldemokrate zagovaraju. Ispravnost tog pristupa najbolje se vidi na primjeru Aerodroma. Naime, Aerodromi Crne Gore su jedno od najvrijednijih crnogorskih preduzeća, koje je velikim rastom prihoda, letova i generalno rezultata, jasno pokazalo da država ima kapaciteta da uspješno vodi i sačuva preduzeća. To je saopštio direktor Aerodroma i član Glavnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore,Danilo Orlandić.

Kako je naglasio, Aerodromi su poslovanje u 2019. godini završili sa rekordnim profitom većim od 15 miliona eura, što je nevjerovatnih 50% više u odnosu na 2018. godinu, koja je sama po sebi bila jedna od najuspješnijih. Dodatno, prošle godine dočekano je 2,7 miliona putnika, što je za oko 8,5% više u odnosu na rekordnu, 2018. godinu.

“Prošle godine se saobraćaj sa crnogorskih aerodroma odvijao prema 30-ak država i 70 destinacija. Neke od najboljih svjetskih aviokompanija su naši partneri.  Njemačka Lufthansa, ruski Aeroflot, Turkish airlines, poljski Lot… Osim toga, u Crnoj Gori, avioprevoz više nije privilegija bogatih, jer smo zajedničkim radom sa niskobudžetnim aviokmpanijama omogućili nikad bliže Evropske metropole”, rekao je Orlandić. 

Govoreći o investicijama, rekao je da se ozbiljnost bilo kog rukovodstva mjeri donošenjem strateških odluka, poput uvođenja noćnog letenja na aerodromu u Tivtu koje će naredne godine biti i moguće.  “I izgradnja Terminala 2 na Aerodromu Tivat vrijedna 3,5 miliona eura, je najznačajnija investicija od 2006. godine, a predstavlja samo dio planova na kojima se radi uz podršku Vlade Crne Gore.”

On je zaključio porukom da su Socijaldemokrate pokazale u prethodne tri godine odgovornost prema državnim resursima. “Naša zemlja, Crna Gora, povezana sa Evropom i svijetom, naš je cilj. A svako ko je na tom stanovištu, naš je prijatelj.”